SV Olland en DWSH’18 beide tevreden

Voorafgaande aan de wedstrijd was er een minuut stilte voor het overlijden van Diny Koolen de vrouw van onze kantinebeheerder Wim Koolen.

Het weer liet zich voor het eerst van haar koude kant zien. Het was guur en na een aantal minuten samen met regen maakte het er voor de aanwezige supporters en de spelers niet plezieriger op. Daarentegen was de start van SV Olland hartverwarmend. Met een frisse aanvallende instelling was het voor DSWH even wennen aan de gebroeders Erven en de aanvallende instelling van Olland. Het was dan ook binnen 6 minuten dat Olland op voorsprong kwam door een laag afstand schot door Robert Erven en was het zijn broer Stefan was die op een dieptepass van Rob van der Heijden in de 8 minuut de 2-0 liet aantekenen. Het was van korte duur dat DSWH van dit geweld van slag was. De ploeg liet zien niet voor niets mee te draaien in het bovenste deel van de ranglijst. Met verzorgd spel en met een zeer snelle aanvallende voorhoede was het wel duidelijk dat ondanks de 2-0 voorsprong van SV Olland de wedstrijd zeker nog niet gespeeld was. De aanvallen vonden hun weg naar het doel van Olland en het was dan ook een logisch gevolg daarvan dat Wout Jans al in de 15 min. uit een strakke voorzet van links de 2-1 liet aantekenen.

SV Olland werd steeds verder teruggedrongen op eigen helft en van de aanvallende impuls uit het begin van de wedstrijd was op dat moment niet veel meer over. Nadat in de 21 min. een doelpunt van DSWH terecht werd afgekeurd was het toch in de 23 min dat Sven Kuipers namens de gasten de 2-2 liet aantekenen. Vanaf dat moment kwam de rust weer terug bij Olland en was er sprake van een evenwichtige wedstrijd. De eerlijkheid gebied echter wel te zeggen dat door het zeer goede keeperswerk van de Olland doelman, Kevin Vesters, de schade beperkt kon worden gehouden. Maar ook aan de andere kant zou zomaar de 3-2 hebben kunnen vallen en was het meer pech dat dit niet gebeurde. Het spel ging op en neer en was zeer spannend en aantrekkelijk voor het opgekomen publiek.

Archief Ollandia

De strijd begon zich meer en meer op het middenveld af te spelen en het was dan ook niet verwonderlijk dat door een afstandsschot van Siep Daverveld in de 52 min. de gasten voor het eerst op voorsprong kwamen. De wedstrijd zou zomaar naar een grotere achterstand van SV Olland hebben kunnen gaan maar het was Remco Voets die er anders over dacht en in de 67 min een fraaie solo afsloot met een geweldige uithaal en van grote afstand de 3-3- liet aantekenen.

Al met al een uitslag waar beide ploegen mee konden leven. Voor SV Olland ligt de komende weken de uitdaging om weer aansluiting te gaan vinden met de nummers 3 en 4 in de competitie wat er gezien het spelbeeld zeker in moet zitten.