Logo van SV Olland

SV Olland – Deso gestaakt

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email

Gezien de weersomstandigheden van de laatste dagen lag het veld er goed bij. Ook voor deze middag was er weinig tot geen regen voorspel dus iedereen had er zin in. Voor beide teams was het een belangrijke wedstrijd gezien de stand op de ranglijst. Voor SV Olland betekende winst mee blijven doen aan de kop en voor RK Deso zou  een eventueel puntenverlies betekenen dat ze in de middenmoot terecht zouden komen. De wedstrijd begon zeer ongelukkig voor SV Olland, maar voor Martijn Merks in het bijzonder, toen hij al in de eerste minuut van de wedstrijd het veld met een pijnlijke blessure moest verlaten.  Het was Olland dat het initiatief nam en de tegenstander vanaf het begin onder druk wist te zetten. Dit resulteerde in de 7 min. al tot de 1-0. Een strak afgeleverde voorzet van Stefan Erven vond de schoen van Harm van Oirschot die de keeper direct het nakijken gaf. De eerste helft ging verder met voor beide teams kansen en mogelijkheden. Het was jammer dat de sterk spelende Wout van Rooi zijn goede spel niet beloond zag worden met een goal. Ook Sebastiaan van Kessel viel door zijn harde werken en goed verdedigend werk op in de eerste helft. Toch gingen we rusten met de 1-0 stand nog op het scorebord

RK Deso voerde in de tweede helft een paar wissels door en gaf met een gewijzigde spelbeeld direct aan niet met legen handen uit Olland te willen vertrekken. Het moet gezegd worden dat het spel van RK Deso na de rust voor mening probleem zorgden in de verdediging van Olland. Een logisch gevolg daarvan was de 1-1 die tot stand kwam door een goal van nieuw ingebrachte spits Benji die een mooie voorzet van links doeltreffend afronden.

Vanaf dat moment werd de wedstrijd onvriendelijker voor de scheidsrechter omdat hij nog al wat op- en aanmerkingen kreeg over zijn leidinggeven van de spelers en de technische staf van RK Deso. Toen hij in de 70 minuut voor een strafschop floot voor Olland, Stefan Erven werd bij een voorzet in de rug gelopen binnen het strafschopgebied,  kwam er dusdanig veel commentaar vanuit het veld en daarbuiten op zijn beslissing dat de scheidsrechter de wedstrijd direct staakte en zelfs de toegekende strafschop niet meer genomen kon worden. Deze wedstrijd zal dan ook zeker een staartje gaan krijgen al is het maar voor het uitspelen van de laatste 20 minuten.  

Zo mooi als de wedstrijd begon zo droevig eindigde deze.

Volgende week zondag wacht de uitwedstrijd tegen VCO die om 13:30 uur begint (let op!)

Meer nieuws

Sv Olland pakt 1ste periodetitel

Door Eric HuijbregtsHet was een raar gezicht om te zien dat de wedstrijd begon met het nemen van een penalty voor Sv