Logo van SV Olland

Ruime overwinning SV Olland, koppositie herovert.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email

SV Olland kende een heerlijke zondagmiddag. Zelf met ruime cijfers winnen en door de uitslagen op de andere velden de koppositie weer herovert. Bij de rust was het 0-4 maar eerlijk gezegd hebben we wel een drietal keren behoorlijk gezwijnd bij de grote kansen die VCO kreeg. Waar VCO haar kansen niet wist te benutten was SV Olland zeer daadkrachtig en effectief. Het was al in de 8e minuut dat Wout van Rooij met een heerlijk lobje de kans afmaakte die hem geboden werd na een schitterende pass van Remco Voets. Van belang was ook dat Sv Olland scherp bleef voetballen, de rust bewaarde en de combinatie bleef zoeken om het terug- en inzakkende VCO te verschalken. Want het spelletje van de counter beheersen ze wel bij VCO zoals we vorig seizoen ervaarden.

Na deze 0-1 kwamen zoals gezegd een paar kansen voor VCO met o.a een bal op de paal en een voorzet die Carlo weg kon werken voordat de inkomende spits gevaarlijk kon worden. Maar voor de rest bleef Sv Olland de beter voetballende ploeg die er in de 25e minuut 0-2 van maakte via Martijn van Rooij. Een afgeslagen corner kwam op de rand van de zestien voor de voeten van Martijn die met zijn links voetje lekker uithaalde en de bal onder in de hoek deponeert, de keeper kansloos latend. Een tiental minuten later was het opnieuw raak toen Remco Voets met een afstandsschot het vijandelijk doel onder vuur nam en ook de goede hoek wist te vinden met deze lekkere schuiver over het iets natte gras, 0-3.

Omdat SV Olland ook in het resterende gedeelte geconcentreerd en scherp bleef gaf het VCO niet het gevoel dat er iets te halen viel vandaag, sterker nog, het zelf de 0-4 op het scorebord bracht. Een prima aktie via de linkerkant van Willen van Kessel bracht de bal bij Wout van Rooij, die zijn directe tegenstander uitspeelde en met een laag en strak schot het doel wist te vinden, 0-4 ruststand.

Na rust was het allemaal een tikkeltje minder. VCO had niet meer het geloof en de kracht om het Olland heel moeilijk te maken en bij Sv Olland was er toch wel licht mate van gemakzucht ingeslopen. We kwamen verdedigend niet in de problemen maar aanvallen was het te vaak dat de eindpass niet secuur genoeg was om tot doelrijpe kansen of goals te komen. Wel kregen we in de 55e minuut nog een penalty die keurig door Rob van der Heijden werd benut en wist VCO in de 92e minuut toch nog een doelpunt te maken doordat het bij ons inmiddels verdedigend wel wat slordiger was geworden. Maar uiteindelijk een zeer verdiende overwinning met prima voetbal waarin in spelvreugde, concentratie en felheid de belangrijkste factoren waren. Zondag wacht om 14:00 uur de belangrijke derby tegen Irene maar voor nu hebben we weer even de koppositie herovert, lekker toch!

Meer nieuws

Sv Olland pakt 1ste periodetitel

Door Eric HuijbregtsHet was een raar gezicht om te zien dat de wedstrijd begon met het nemen van een penalty voor Sv