Logo van SV Olland

Olland 1 sluit moeizame wedstrijd toch winnend af

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Email

Na de winterstop is SV Olland 1 in prachtig nieuwe oranje-zwarte tenues begonnen aan het tweede deel van dit voetbalseizoen. VCO werd op het sportpark welkom geheten. SV Olland begon strijdlustig aan de wedstrijd. Duels werden gewonnen en de bal bleef langere tijd in bezit van de Ollandse ploeg. Hierdoor konden zij al vroeg in de wedstrijd mooie kansen creëren. Remco Voets zag zijn kopbal op de kruising uiteenspatten. Ook Robert Erven was dichtbij een doelpunt toen hij een schot puntgaaf op de kruising van de doelpalen plaatste. De keeper van VCO had de bal niet altijd klemvast, maar Olland kon hier niet gebruik van maken. Vlak voor rust, in de 42e min, leek Wout van Rooij de afvallende bal in het doel te kunnen schieten, nadat de keeper in het doelgebied was gevallen. De scheidsrechter meende dat er geduwd was door de thuisploeg en dus werd dit doelpunt helaas afgekeurd. Gelukkig stond de Ollandse achterhoede achterin goed op zijn plek. Zo wist Martijn Merks regelmatig een duidelijk block te zetten. Vlak voor rust wist Olland optimaal te profiteren van een vrije trap. Martijn van Rooij ging achter de bal staan. Zijn schot was perfect op maat en krulde op fantastische wijze richting doel. Het schot zette de keeper op het verkeerde been en vloog verrassend direct het doel in. De bevrijdende 1-0 mocht op het bord bijgetekend worden.

Archief Ollandia

In de tweede helft was het spel bij vlagen minder sprankelend te noemen. Spelers van VCO hadden goed naar de profs in de Eredivisie gekeken en lagen om de haverklap op de grond. Meestal was er niet veel aan de hand en vaak betekende het wel een vrije trap tegen. Hierdoor werd Olland uit zijn spel gehaald en lukte het maar moeilijk om het spel te blijven domineren. In de slotfase werd het nog spannend, doordat het spel steeds meer op de eigen helft van Olland plaatsvond. De 1-1 hing in de lucht, maar viel gelukkig niet. Bij het eindsignaal waren de punten voor SV Olland 1.

Meer nieuws

SV Olland 2 Winnaar dartkampioenschap

Afgelopen donderdag vonden de finales plaats van de SV Olland dartkampioenschappen.  Na het spelen van de voorrondes waren er 2 spelers per